Skip to main content
main-content
Top

08-03-2019 | Psychologie | Nieuws

GZ-psychologen leggen voor het eerst beroepseed af

Vanaf februari 2019 wordt bij het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen de beroepseed voor GZ-psycholoog afgelegd. De bedoeling is dat alle opleidingen tot GZ-psycholoog in Nederland een beroepseed invoeren.

Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

GZ-psychologen hebben beroepscodes, maar volgens hoofdopleider Marc Verbraak is het van belang om een aantal expliciete en korte uitgangspunten te hebben voor het handelen van gz-psychologen. Hij nam samen met de NVGzP het initiatief voor de beroepseed. 

De eed staat niet op zichzelf, maar sluit aan bij de ethische waarden en normen als vastgelegd in de Beroepscode voor psychologen (NIP) en Beroepscode voor pedagogen (NVO), bij wettelijke regelingen zoals de Wet BIG en de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) en bij inhoudelijke normen die sturend zijn voor het professionele handelen zoals richtlijnen, standaarden en protocollen.

De ‘Beroepseed gezondheidszorgpsycholoog’ is geen juridisch document en het uitspreken er van is niet wettelijk verplicht (voor bijvoorbeeld inschrijving in het BIG-register). 

Bron: Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

Tijdschrift

GZ - Psychologie

Het vakblad over gezondheidszorgpsychologie, psychotherapie en psychiatrie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de
snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en de positie van de gz-psychologen versterken en …


Aanbevolen

06-05-2015 | Psychologie | E-learning

Ethiek voor psychologen

Deze e-learningmodule biedt kennis m.b.t. de belangrijkste begrippen en onderwerpen in de Beroepscode voor psychologen 2015. U leert hoe u de Beroepscode in de praktijk kunt gebruiken.


Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.