Skip to main content
main-content
Top

30-04-2020 | Psychologie | Nieuws

GGZ krijgt compliment voor stappen in coronacrisis

De GGZ krijgt een pluim in een interview over het zorginkoopbeleid van zorgverzekeraar VGZ, waar digitalisering een hoofdrol krijgt. Directeur Zorg Marjo Vissers zegt in Zorgvisie, een deel van de huidige werkwijze graag te willen behouden. 

Binnen 6 weken is er veel digitaal gegaan in de GGZ. Als daar een deel van kan blijven, dan betekent dat wat. Cliënten die minder hoeven reizen en mogelijke terugdringing van wachttijden. Het zoeken  naar een nieuwe balans.

Vissers wil graag dat de reguliere zorg weer op gang komt met de focus op zinnige zorg. In de GGZ wil de zorgverzekeraar meer onderscheid tussen wanneer medische behandelingen nodig zijn en wanneer het via samenwerking met het sociale domein, kortdurend of met behulp van ervaringsdeskundigen of digitale toepassingen kan. Met name dat laatste wil VGZ aanmoedigen. 

De zorgverzekeraar wil aanbieders steunen die nu veranderingen ondergaan en investeren in digitalisering. Niet alleen via contracten, maar ook via advies. 

Bron: Zorgvisie

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

2019 | OriginalPaper | Hoofdstuk

E-health: zinvol toegepast in de praktijk

In dit hoofdstuk bespreken we hoe e-health-technologieën zinvol kunnen worden ingezet in de behandeling van patiënten met psychiatrische stoornissen. We laten zien dat e-health meer is dan alleen het aanbieden van een app of website. Toch zien we …

Aanbevolen

01-02-2019 | in de praktijk | Uitgave 1/2019

Blended therapie: een basis voor betere zorg?

In de ggz wordt steeds sterker ingezet op online interventies, vaak als aanvulling op de klassieke face-to-face-therapie. Hoe sterk is de evidentie dat blended therapie ook echt tot betere zorg leidt, en hoe krijgt blended therapie vorm in de …

Aanbevolen

28-03-2020 | Psychologie | Nieuws

Protocollen digitaal beschikbaar

Psyprotocol is een online tool met digitale behandelprotocollen, dat direct bijdraagt aan het verbeteren van jouw dagelijkse werkproces. Een tool dat ervoor zorgt dat je makkelijk tijdens de behandeling in contact blijft met je cliënt. Flexibel, persoonlijk en op afstand.

Aanbevolen

01-09-2018 | OriginalPaper | Uitgave 3/2018

Online samenwerken in de hulpverlening

Samen1Plan is een digitaal hulpmiddel bedoeld voor hulpverlening in complexe situaties met als doel de zorg beter te coördineren. Inmiddels is Samen1Plan door duizenden cliënten en hulpverleners ingezet. Maar hoe goed verloopt die samenwerking in …

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Beeldrechten