Skip to main content
Top

16-10-2017 | Psychologie | E-learning

Geweldloos verzet in gezinnen

Punten: 2

Geaccrediteerd tot: 09-05-2024

NB. Op 9-5-2024 verloopt accreditatie voor NIP (K&J) - NVO (OG). Er wordt geen verlenging aangevraagd. Na deze datum zijn er dan ook geen accreditatiepunten voor NIP (K&J) - NVO (OG) te verkrijgen.

In 2005 heeft het Lorentzhuis, centrum voor systeemtherapie, opleiding en consultatie deze methodiek naar Nederland gehaald en de vertaling van het boek ‘Geweldloos verzet in gezinnen’ verzorgd (Omer en Wiebenga, 2015). Vanaf 2007 heeft de Bascule, academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie, de aanpassing van de methodiek voor residentiële leefgroepen gerealiseerd. Sindsdien is Geweldloos Verzet niet meer weg te denken uit de hulpverlening en is de toepassing ook overgewaaid naar onderwijs en andere (overheids)taken.

In deze e-learning geven we een introductie van de methodiek “Geweldloos verzet”, ontwikkeld door Prof. Haim Omer, hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Tel Aviv. Deze methode geeft ouders, pedagogisch medewerkers en docenten concrete handvatten om zich op vriendelijke, doch vastberaden wijze te verzetten tegen ernstig agressief en zelfdestructief gedrag van jongeren te verzetten en tegelijkertijd te werken aan een betere relatie met de jongere. 

Leerdoelen
Accreditatie