Skip to main content
main-content
Top

06-12-2019 | Psychologie | Nieuws

Extra gz-psychologen moeten wachttijden verkorten

100 extra gz-psychologen worden opgeleid. Daarvoor wordt eenmalig 7 miljoen vrijgemaakt. Wim-Jan Renkema van GroenLinks diende het amendement in tijdens de behandeling van de begroting 2020 van het ministerie van VWS. 

Volgens GroenLinks is er een tekort aan gekwalificeerde gz-psychologen omdat er structureel te weinig geld is voor de opleiding van voldoende mensen. De fractie verwacht dat het opleiden van meer gz-psychologen vervolgens leidt tot een doorstroom naar klinisch psychologen, waar ook een tekort aan is. 

Naast GroenLinks ondersteunden VVD, CDA, D66, SP, PvdA en ChristenUnie het amendement. Hiermee wordt de beschikbare behandelcapaciteit vergroot en daarmee een afname van de wachttijden in de (jeugd)-ggz in gang gezet.

Bron: NIP, Medisch Contact

Aanbevolen

Tijdschrift

GZ - Psychologie

Het vakblad over gezondheidszorgpsychologie, psychotherapie en psychiatrie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de
snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en de positie van de gz-psychologen versterken en …

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.