Skip to main content
main-content

26-06-2017 | Psychologie | Nieuws

Extra geld Amsterdam Zuid voor voorlichting over drank en drugs

Het Amsterdamse Stadsdeel Zuid trekt dit jaar ruim 16.000 euro extra uit voor voorlichting aan scholieren over de gevolgen van drank- en drugsgebruik.


Na een succesvolle pilot heeft het stadsdeel besloten extra geld vrij te maken voor het mentorklassenprogramma, zodat meer scholen daaraan kunnen deelnemen. In het kader van die pilot zijn 150 leerlingen in zeven klassen van middelbare scholen in Zuid de afgelopen tijd tijdens een mentoruur met jongerenwerkers van onder meer streetcornerwork in gesprek gegaan. Tijdens het uur kunnen jongeren vrijuit praten met de aanwezige jongerenwerkers "die de juiste vragen stellen en hun leefwereld kennen". Gesprekken die volgens stadsdeelvoorzitter Sebastian Capel (D66) toch anders zijn dan wanneer de vragen van een ouder of docent komen. 

Het mentorklassenprogramma is bedoeld om leerlingen weerbaarder te maken tegen drank en drugs, zegt Capel. 

Bron: parool.nl, STAP Nederlands Instituut voor alcoholbeleid

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

2017 | hbo | Boek

Wat elke professional over verslaving moet weten

Dit boek geeft studenten, docenten en professionals in de verslavingszorg een gedegen overzicht van de belangrijkste aspecten van verslaving en de verslavingszorg. 


Aanbevolen

2013 | wo | Boek

Wat elke professional over verslavingspreventie moet weten

Wat elke professional over verslavingspreventie moet weten is een handzame inleiding in de verslavingspreventie voor iedereen die er in zijn beroep mee te maken krijgt of gaat krijgen. Professionals in vele settings komen in aanraking met verslavi


Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.