Skip to main content
main-content
Top

06-12-2018 | Psychologie | Nieuws

Experiment Arkin en Zilveren Kruis; minder administratieve lasten voor de behandelaar en meer tijd voor de cliënt

Minder administratieve lasten voor de behandelaar en meer tijd voor de cliënt: met die doelen start ggz-instelling Arkin in Amsterdam samen met zorgverzekeraar Zilveren Kruis komend jaar een experiment.


In het experiment zullen behandelaren minder gedetailleerd registreren ten behoeve van zorgdeclaratie. De verwachting is dat de nieuwe manier van werken ongeveer drie kwartier per teamlid per dag oplevert. De tijd die Arkin hiermee overhoudt wordt besteed onder andere aan meer direct contact met cliënten en aan deskundigheidsbevordering.

Met onder meer dit experiment geeft staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) uitvoering aan een van de plannen uit het actieplan (Ont)Regel de Zorg. Het experiment zal op 1 januari 2019 van start gaan en heeft voorlopig een looptijd van een jaar. Als het experiment een succes blijkt, kan deze ervaring worden gebruikt voor de ontwikkeling van een nieuwe manier van registreren en verantwoorden in de toekomst.

Bron: Arkin

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

07-03-2017 | Psychologie | Nieuws

GGZ hekelt regeldruk

De GGZ zucht diep onder de vele regels en administratieve rompslomp die dat met zich meebrengt. Zo blijken gemiddelde ggz-instellingen ongeveer 3500 A4'tjes vol te schrijven om zich bij de zorgverzekeraars te verantwoorden voor hun geleverde zorg. Dat is omgerekend 1 kilometer papier. Psychiatrisch verpleegkundigen zijn een derde van hun behandeltijd kwijt aan administratie, ruim twee keer zo veel als de norm.


Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.