Skip to main content
main-content
Top

08-09-2016 | Psychologie | Nieuws

Divorcechallenge.nl voor ideeën tegen vechtscheiding

Professionals en ervaringsdeskundigen kunnen tot 21 november hun ideeën tegen vechtscheidingen indienen via Divorcechallenge.nl, een website die het ministerie van Veiligheid en Justitie op 6 september lanceerde. De website is voortgekomen uit een motie van Tweede Kamerlid Jeroen Recourt (PvdA).


Minister Ard van der Steur nodigt professionals, ouders en ervaringsdeskundigen uit nieuwe manieren te bedenken om ouders te helpen hun scheiding goed te regelen. Het ministerie wil zo het aantal vechtscheidingen terugdringen, zodat de negatieve gevolgen voor kinderen verminderen.

Daarnaast is het de bedoeling dat juristen, hulpverleners en ervaringsdeskundigen meer gaan samenwerken en hun kennis, kracht en ervaring delen.

Een expertpanel met de Kinderombudsvrouw, een mediator, rechter en hoogleraar familie- en jeugdrecht beoordelen de inzendingen. Daarnaast geven ook ervaringsdeskundige jongeren hun mening. Half december beslist het panel welke voorstellen worden uitgewerkt. De indieners van deze voorstellen ontvangen van het ministerie van Veiligheid en Justitie expertise, contracten of hulp bij het zoeken naar financiering.

Bron: Ministerie van Veiligheid en Justitie

Gerelateerd

Aanbevolen

2014 | Boek

Handboek scheiden en de kinderen

Voor de beroepskracht die met scheidingskinderen te maken heeft

Beroepskrachten hebben steeds vaker te maken met kinderen en jongeren van gescheiden ouders. Dan komt het erop aan adequaat te reageren op de problemen van deze kinderen en hun ouders. Eenvoudig is dat niet, maar gewapend met de kennis en inzichte


Aanbevolen

24-05-2016 | Psychologie | Nieuws

NJi Wegwijzer Kind en Scheiding

Het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) heeft diverse preventieve programa's voor kinderen die met een scheiding geconfronteerd zijn in kaart gebracht. In deze programma's wordt groepsgewijs stilgestaan ...


Aanbevolen

01-08-2016 | Congres | Uitgave 5/2016

Aandacht voor kinderen met chronisch trauma

Onlangs vond in de Jaarbeurs in Utrecht het ECB-congres Chronisch trauma bij kinderen en jongvolwassenen plaats. Daar werd onder andere duidelijk dat behoedzaamheid, geduld en gelijkwaardigheid belangrijke aandachtspunten zijn in de behandeling …

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Beeldrechten