Skip to main content
main-content
Top

11-09-2019 | Psychologie | Nieuws

Opnieuw discussie over de invloed van voeding op depressie en adhd

De discussie over de positieve invloed van voeding op geestelijke aandoeningen zoals adhd en depressie laait weer op. Australische onderzoekers zien in een nieuwe studie een duidelijk effect, Leidse onderzoekers zijn sceptischer.

Daarnaast namen VU-hoogleraren Marjolein Visser en Ingeborg Brouwer deel aan het internationale MooDFOOD-project, een onderzoek naar de invloed van voeding op depressies. Ze vonden geen dieet dat enig effect heeft op depressies. Deze eindconclusies publiceerden ze afgelopen april in JAMA.

Vooralsnog is er geen bewijs dat specifieke voeding of supplementen een depressie kunnen genezen. 

Lees het hele artikel van Ianthe Sahadat in de Volkskrant 9/9/2019 >>

Bron: Volkskrant

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

04-02-2019 | Psychologie | Nieuws

Ongezond eten hangt samen met depressie

Ongezonde eetgewoontes hangen samen met depressie. Dit concluderen diëtiste Deborah Gibson-Smith en psycholoog Nadine Paans in hun onderzoeken naar de rol van voeding bij depressie. 


Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Beeldrechten