Skip to main content
main-content
Top

27-08-2019 | Psychologie | Nieuws

Denkbeeldprijs Dementiezorg 2019

Doe mee voor meer bekendheid, een mooie geldprijs en een kunstwerk

Bent u betrokken bij een project om de zorg voor mensen met dementie en hun mantelzorgers te verbeteren en wilt u meer bekendheid voor uw project? Met daarbij nog een mooie geldprijs en een kunstwerk? Dan is er goed nieuws: u kunt uw project opgeven voor de Denbeeldprijs Dementiezorg 2019!

Al dertig jaar informeert Denkbeeld, vakblad over dementie, professionals en andere betrokkenen over nieuwe ontwikkelingen in de dementiezorg. Dit alles vanuit de ambitie om deze zorg naar een hoger plan te tillen en de kwaliteit van leven van mensen met dementie te verbeteren.

De Denkbeeldprijs Dementiezorg is bedoeld om een podium te bieden aan projecten of initiatieven die bijdragen aan een betere kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers. We denken daarbij vooral aan projecten die de mogelijkheden van mensen met dementie en hun mantelzorgers stimuleren. Dit soort projecten willen we graag in het zonnetje zetten. Dit doen we door de jaarlijkse uitreiking van de Denkbeeldprijs (bestaande uit een geldbedrag van € 1.500,- en een kunstwerk) op het Nursing Dementiecongres en door een artikel over het project in het tijdschrift Denkbeeld. Dit alles niet alleen al beloning van een mooi en geslaagd project of initiatief, maar ook als aanmoediging en erkenning van allen die erbij zijn betrokken. De Denkbeeldprijs Dementiezorg wil aandacht vragen voor al die mensen die zich, op hún manier, inzetten voor een beter leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Voorwaarden

Een project moet voldoen aan de volgende voorwaarden om te kunnen meedingen naar de Denkbeeldprijs Dementiezorg:

 1. Het zorgt ervoor dat mensen met dementie en/of hun mantelzorgers meer gebruik kunnen maken van hun eigen kracht.
 2. Het is opgezet door professionals in de dementiezorg, betrokken burgers die zich willen inzetten voor mensen met dementie of door mensen met dementie en hun mantelzorgers zelf.
 3. Het draagt bij aan een positieve beeldvorming van mensen met dementie.

Inzending

U kunt uw inzending voor de Denkbeeldprijs Dementiezorg 2019 tot uiterlijk 15 september sturen aan: Macella Strauss, e-mail: Denkbeeld@bsl.nl

Beschrijf in uw inzending uw project in maximaal 500 woorden:

 • Titel
 • Initiatiefnemers
 • Doel
 • Doelgroep en setting
 • Resultaten en/of producten
 • Meerwaarde in relatie tot de bovengenoemde voorwaarden
 • Hoe het project gedragen wordt in de organisatie/wijk/gemeente...
 • Hoe het initiatief kan groeien en wat daarvoor nodig is

De Denkbeeldprijs Dementiezorg 2019 wordt beschikbaar gesteld door het bestuur van de Stichting Denkbeeld vanuit een fonds dat is gevormd uit gelden van de voormalige Vereniging voor Psychogeriatrie (VPG) en de Stichting Wonen met dementie. De prijs wordt uitgereikt op het Nursing Dementiecongres op 1 november 2019.

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

Tijdschrift

Denkbeeld

Denkbeeld, tijdschrift voor Psychogeriatrie is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Het tijdschrift schenkt aandacht aan alle problemen die zich in de latere levensfa


Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.