Skip to main content
main-content
Top

21-11-2017 | Psychologie | Nieuws

Denkbeeldprijs Dementie 2017 voor Pieter Brueghel Huis

Het Pieter Brueghel Huis in Veghel wint de Denkbeeldprijs Dementie 2017. Tijdens het Nursing Dementiecongres 9 november jl. werd de prijs door de jury uitgereikt.

De Denkbeeldprijs Dementie 2017 is bedoeld om goede ideeën van zorgprofessionals en mantelzorgers te helpen verwezenlijken of om bij te dragen aan de continuïteit of uitbouw van bestaande en succesvol gebleken projecten. Doel van deze initiatieven moet zijn de kwaliteit van leven van mensen met dementie te verbeteren. De prijs bestaat uit een kunstwerk ter herinnering, een bedrag van € 1500,– en een artikel in Denkbeeld, waarin het winnende project in het zonnetje wordt gezet.

Het Pieter Brueghel Huis ontving de prijs voor het project waarin mensen met dementie en hun mantelzorgers meer gebruik maken van hun eigen kracht, waarin iedere bezoeker ook als een potentiële vrijwilliger gezien wordt en dat bijdraagt aan een positieve beeldvorming van mensen met dementie. 

New Content Item (2)

Tijdens het Nursing Dementiecongres werd de Denkbeeldprijs Dementie 2017 uitgereikt. Alzheimerpatiënt Henk van Pagée spreekt de winnaars toe. Links dagvoorzitter Hugo van Waarde.

Het Pieter Brueghel Huis is een inloop- en ontmoetingscentrum voor mensen met een chronische aandoening – waaronder dementie – en hun mantelzorgers. Het project biedt burgers de gelegenheid hun talenten in te zetten voor medeburgers die wat ondersteuning kunnen
gebruiken en functioneert op basis van wederkerigheid: iedere bezoeker is potentieel een vrijwilliger, ook mensen met dementie. Zo werken mensen in de tuin, oefenen hun oude vak als bijvoorbeeld timmerman uit, doen de afwas,
enzovoort. 

Sinds de opening in mei 2017 zijn al een wandelgroep, een creatieve werkplaats en een mantelzorgondersteuningsgroep opgestart, maar daarnaast kunnen mensen met dementie en hun
mantelzorgers natuurlijk ook gewoon even binnenlopen voor een praatje en een kopje koffie. Of meedoen met activiteiten als dans, yoga en koken. Meer informatie: www.pieterbrueghelhuis.nl.

Bron: Denkbeeld 

Aanbevolen

Tijdschrift

Denkbeeld

Denkbeeld, tijdschrift voor Psychogeriatrie is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Het tijdschrift schenkt aandacht aan alle problemen die zich in de latere levensfaOnze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Beeldrechten