Skip to main content
main-content
Top

16-03-2017 | Psychologie | Nieuws

Dementiebril wint Zilveren VR Award 2017

De Dementiebril - een simulatiefilm op een Virtual Reality-bril en een e-learning - is tweede geworden in de categorie 'Immersive VR 360 video productions' van de Dutch VR Awards 2017.


Begrip vergroten

De Dementiebril is ontwikkeld door het Trimbos-instituut in samenwerking met Stichting Into D'Mentia en is gefinancierd door Alzheimer Nederland en PGGM. De film laat je in de huid van iemand met dementie kruipen. Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen en hoe de omgeving op ze reageert. De bijbehorende e-learning biedt informatie en oefeningen, waardoor de film extra verdieping krijgt. Het doel van de Dementiebril is het begrip voor de dierbare met dementie te vergroten. Voor meer informatie zie:: www.dementiebril.nl.

Gerelateerde informatie


Dementie screeningsinstrumenten:


Aanbevolen

01-12-2015 | In de etalage | Uitgave 6/2015

Dementie ervaren met de Dementiebril

‘Geloofwaardig.’ ‘Ik werd meegenomen in het verhaal.’ ‘Zou voor verzorgenden in een verpleeghuis ook goed zijn om eens te ervaren.’ Zo reageerden enkele mantelzorgers op een proefversie van de Dementiebril. Zij wilden wel eens meemaken hoe dat nou is…

​​​​​​​


Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.