Skip to main content
main-content
Top

21-05-2021 | Psychologie | Nieuws

Definitieve tarieven zorgprestatiemodel gepubliceerd

Als professional in de ggz of forensische zorg krijgt u te maken met het Zorgprestatiemodel. Dat gaat vanaf 2022 de prestaties voor basis-ggz, DBC's en ZZP's vervangen.

Tarieven zijn bekend gemaakt

De definitieve tarieven voor de ggz en forensische zorg voor 2022 zijn door de NZa extra vroeg gepubliceerd. In deze tarieven is de definitieve index 2022 verwerkt. Zo heeft iedereen meer tijd om zich goed voor te bereiden op het zorgprestatiemodel. Een paar tarieven, zoals die voor ECT en RTMS, worden uiterlijk 1 juli 2021 vastgesteld. 

De tarieven vindt u in deze bijlage, behorende bij de Tariefbeschikking Geestelijke Gezondheidszorg en Forensische Zorg. Deze tarieven zijn iets hoger dan de eerdere concepttarieven, behalve voor groepen, hiervoor zijn de tarieven iets lager. Let op: dit betreft de NZa-tarieven, exclusief mogelijke afslagen van verzekeraars.

In het verantwoordingsdocument staat hoe de tarieven zijn berekend.

Bekijk ook: Zorgprestatiemodel GGZ & FZ- Aan de slag - downloads >

Bron: LVVP

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

01-12-2020 | rechten en plichten | Uitgave 6/2020

Rechten & plichten

Hoogstwaarschijnlijk zal het zorgprestatiemodel vanaf 1 januari 2022 in werking treden. De DBC-systematiek zal dan plaatsmaken voor een andere productstructuur. De gevolgen hiervan zullen op korte termijn al merkbaar zijn.

Aanbevolen

29-12-2020 | Psychologie | Nieuws

Regels voor overgang naar Zorgprestatiemodel

Het Zorgprestatiemodel vervangt per 1 januari 2022 de db(b)c-systematiek en de zorgprestaties in de basis-ggz. Inde Informatiekaart toelichting beleid en regels ggz en fz 2021 zet de Nederlandse Zorgautoriteit alles op een rij.
Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Beeldrechten