Skip to main content
main-content
Top

21-09-2016 | Psychologie | Nieuws

CBM geheugen, nieuwe digitale therapie depressie

Het RadboudUMC en Radboud Universiteit hebben samen een nieuwe digitale therapie voor de behandeling van depressie ontwikkeld: CMB-Geheugen.

Goede medicatie en effectieve psychologische behandeling voor depressie zijn duur en vragen veel inzet van behandelaars. CBM-Geheugen is een betaalbare, goede en gemakkelijke manier om de behandeling van mensen met een depressie te ondersteunen.

CBM-Geheugen is ontwikkeld als aanvulling op een depressiebehandeling. Via de computer kunnen mensen er zelfstandig mee werken. Daarmee worden de behandeleffecten versterkt en knappen depressieve mensen sneller op, waardoor de behandeling korter wordt. 

De CBM-Geheugenbehandeling wordt momenteel beschikbaar gemaakt voor psychiatrische klinieken in de Duits-Nederlandse grensregio. De onderzoeksgroep ontwikkelt ook een applicatie voor mobiele telefoons.

Bron: Radboudumc.nl, GZ-Psychologie, PsychoPraktijk

Gerelateerd

Aanbevolen

wo | Tijdschrift

Psychopraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergroten.


Aanbevolen

Tijdschrift

GZ - Psychologie

Het vakblad over gezondheidszorgpsychologie, psychotherapie en psychiatrie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de
snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en de positie van de gz-psychologen versterken en …
Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.