Skip to main content
main-content
Top

12-05-2016 | Psychologie | Nieuws

Schematherapie en de Gezonde Volwassene

Therapeuten zijn al twee decennia enthousiast over het werken met Schematherapie. Wetenschappelijke studies laten uitstekende resultaten zien en deze vorm van therapie is goed te combineren met positieve psychologie.  In de Volkskrantbijlage 'Het Brein' van 24 maart jl. is ondermeer een bijdrage van Silvia Pol (klinisch psycholoog/psychotherapeut bij GGNet Scelta) te vinden over de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen en het gebruik van schematherapie.

Pol verduidelijkt dat schematherapie (ST) een helder inhoudelijk kader biedt, waarmee de patiënt zicht bewust  wordt van de manier waarop hij tegen zichzelf en de wereld aankijkt. Het doel is een gezonder volwassen functioneren. De patiënt wordt gestimuleerd om vanuit eigen kracht te leren omgaan met een bestaande kwetsbaarheid.  Deze vorm van therapie is goed te combineren met de positieve psychologie. In deze benadering gaat het om strategieën die de kwaliteit van leven bevorderen door positieve ervaringen uit te breiden en te verwerken.

Van modus naar mens

Eerder schreven Silvia Pol en Anne-Marie Claassen, een artikel over De Gezonde Volwassene in het tijdschrift PsychoPraktijk 4/2014.
Lees hier het volledige artikel De Gezonde Volwassene: van modus naar mens >>

Bron: Artikel Silvia Pol in Volkskrant via GGNet, PsychoPraktijk

Aanbevolen

2015 | Boek

Schematherapie en de Gezonde Volwassene

Positieve technieken uit de praktijk

Therapeuten zijn al twee decennia enthousiast over het werken met Schematherapie. De effectiviteit van Schematherapie is hoog en de positieve resultaten zijn internationaal erkend en bevestigd. In de Schematherapie wordt de Gezonde Volwassene geposit

Aanbevolen

01-07-2010 | Gelezen | Uitgave 4/2010

M. v. Vreeswijk, J. Broersen & G. Schuring (2009). Mindfulness en schematherapie. Praktische training bij persoonlijkheidsproblematiek. Houten: Bohn Stafleu van Loghum. 162 pp., € 35,–

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Beeldrechten