Skip to main content
main-content
Top

19-12-2016 | Psychologie | Nieuws

Award voor poster Decision Tool Depressie

In september 2016 is de Decision Tool Depressie beschikbaar gekomen voor toepassing in de specialistische ggz en hoogspecialistische ggz. Met de decision tool kan in de intake onderscheid gemaakt kan worden tussen patiënten die in de hoogspecialistische/topklinische ggz behandeld moeten worden en patiënten die goed behandeld kunnen worden in de specialistische ggz.

Afgelopen november heeft onderzoeker Fréderique van Krugten van het iMTA een poster over de decision tool depressie gepresenteerd tijdens het jaarlijkse Europese congres van de International Society for Pharmacoeconomics and Outcome Research (ISPOR). Voor deze poster heeft zij de Best Student Poster Presentation Award gewonnen.

Bron: www.topggz.nl

Gerelateerd

Aanbevolen

25-08-2016 | Psychologie | Nieuws

Depressie preventie in eerste lijn niet zinvol

Programma’s om depressie in de huisartsenpraktijk te voorkomen schieten hun doel voorbij. Ze zijn zeer tijdrovend en leveren nauwelijks wat op. Dat betogen de huisartsen Tim olde Hartman en Peter Luca ...


Aanbevolen

18-10-2016 | Artikel | Uitgave 6/2016

Motiverende gespreksvoering in psychotherapie

De afstemmingsfase in psychotherapie is bedoeld om een vertrouwensrelatie op te bouwen, overeenstemming te krijgen over de doelen en de cliënt te stimuleren tot verandering. Weerstand speelt in deze fase bij uitstek een rol, en de therapeut moet …


Aanbevolen

14-11-2016 | Psychologie | E-learning

De afstemmingsfase

Deze e-learning richt zich op de tweede fase van het psychotherapeutische proces, de afstemmingsfase, die de brug vormt tussen diagnostiek en behandeling.

 

De E-learning De afstemmingsfase is ook los te bestellen via de BSL Shop >>


Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.