Skip to main content
main-content
Top

03-09-2020 | Psychologie | Nieuws

Arno van Dam benoemd tot bijzonder hoogleraar

Dr. Arno van Dam is per  1 juli 2020 benoemd tot bijzonder hoogleraar 'Antisociaal gedrag, Psychiatrie en Maatschappij' bij het departement Tranzo van Tilburg School of Social and Behavioral Sciences.

Hij gaat onderzoek doen naar diagnostiek en behandelmogelijkheden van antisociaal gedrag met als doel de toegang van deze groep in de zorg te vergroten en stigma te verminderen.

Arno van Dam is klinisch psycholoog en hoofd wetenschappelijk onderzoek bij GGz WNB, en is daarnaast o.a. lid van het podium Antisociaal gedrag van het Kenniscentrum.

Begin van dit jaar publiceerde hij met Dr. Madeleine Rijckmans, en Dr. Wiesvan den Bosch het praktijkboek 'Antisociaal gedrag en persoonlijkheidsproblematiek'.

Aanbevolen

2020 | Boek

Praktijkboek antisociaal gedrag en persoonlijkheidsproblematiek

Behandelaren in de GGZ worden in toenemende mate geconfronteerd met mensen met antisociale problematiek. Dit praktijkboek geeft handvatten voor de behandeling van mensen met antisociaal gedrag voortkomend uit persoonlijkheidsproblematiek. De …

Bron: Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen, Tilburg University

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

2017 | Psychologie | Boek

Trauma en persoonlijkheidsproblematiek

Dit boek behandelt trauma in relatie tot persoonlijkheidsproblemen. Uitgangspunt daarbij is dat (ernstige) traumatische gebeurtenissen ten grondslag liggen aan de coping, die leidt tot persoonlijkheidsproblematiek. 

Aanbevolen

2017 | Boek

Handboek persoonlijkheidspathologie

Voor opleiding, onderzoek en klinische praktijk

Dit welbekende handboek biedt een brede en geïntegreerde kijk op (complexe) persoonlijkheidspathologie en –problematiek en gaat uitvoerig in op diagnostiek en behandeling ervan.

Deze geheel herziene derde druk is aangepast aan de nieuwste …


Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.