Skip to main content
main-content
Top

14-04-2016 | Psychologie | Nieuws

Arkin nieuwe eigenaar Victas

Stichting Arkin uit Amsterdam is de nieuwe eigenaar van Victas, de instelling voor verslavingszorg in Utrecht. Dat is deze week bekendgemaakt door de curator, nadat de Rechtbank op 5 april jl. het faillissement van Victas had uitgesproken.

© Springer Picscout

De overname door Arkin betekent dat de continuïteit van zorg is veilig gesteld. Jeroen Muller, bestuursvoorzitter van Arkin, is vooral opgelucht dat de continuïteit van de cliëntenzorg gewaarborgd is. “Cliënten en medewerkers dreigden de dupe te worden van een situatie waar niemand om gevraagd heeft”. Voor de overname is nog wel ontheffing nodig van de Nederlandse Zorgautoriteit en de Autoriteit Consument en Markt. Een aanvraag daarvoor is ingediend.

Arkin wil zoveel mogelijk Victas medewerkers aan het werk houden. Muller: “Het zijn professionals die erg betrokken zijn bij hun cliënten. We hebben ze hard nodig”. Hoeveel medewerkers hun baan uiteindelijk zullen behouden, is voornamelijk afhankelijk van de definitieve omvang van de contractafspraken met financiers, zoals zorgverzekeraars en gemeenten.

De cliënten van Victas, verwijzers, medewerkers en andere belanghebbenden worden deze week nader geïnformeerd over de overname. In het belang van de gewenste continuïteit van zorg zal Arkin met de (toekomstige) eigenaar van het pand ABC-straat in overleg te treden over een nieuw te sluiten huurovereenkomst. Ook met de eigenaren van overige panden zal overleg plaatsvinden.

Bron: victas.nl

Aanbevolen

11-04-2016 | Psychologie | Nieuws

Doorstart verslavingskliniek Victas mogelijk

 Het centrum voor verslavingszorg Victas in Utrecht kan op korte termijn een doorstart maken. Dat zegt curator Johan Westerhof. Hij verwacht binnenkort duidelijkheid te hebben over de toekomst van de ...

Aanbevolen

wo | Tijdschrift

Verslaving

Het tijdschrift Verslaving belicht de achtergronden van de dagelijkse beroepspraktijk in de verslavingszorg. Het biedt toegankelijke en gedegen informatie over de preventie, de behandeling en de maatschappelijke opvang van verslaafden.

978-90-313-9752-5 - Handboek voor de behandeling van alcoholverslaving – De community reinforcement approach

Aanbevolen

2013 | wo | Boek

Wat elke professional over verslavingspreventie moet weten

Wat elke professional over verslavingspreventie moet weten is een handzame inleiding in de verslavingspreventie voor iedereen die er in zijn beroep mee te maken krijgt of gaat krijgen. Professionals in vele settings komen in aanraking met verslavi

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Beeldrechten