Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2020 | Artikel | Uitgave 1/2020

Bijblijven 1/2020

Psychofarmaca gebruik bij de patiënt met een verstandelijke beperking

Praktische adviezen voor de eerstelijns hulpverlening

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 1/2020
Auteur:
Cornelia van Ham
Patiënten met een verstandelijke beperking hebben een groter risico op het ontwikkelen van gedragsproblemen of een psychiatrische stoornis. Een levensstijl die niet aangepast is aan het emotionele ontwikkelingsniveau van de patiënt draagt bij aan dit risico. Een multidisciplinaire aanpak is nodig tijdens het diagnostisch proces en vaak zijn aanpassingen in de context al voldoende om te komen tot symptoomreductie. Wanneer er een duidelijke psychiatrische diagnose gesteld wordt, kunnen de gebruikelijke richtlijnen gevolgd worden bij het voorschrijven van psychofarmaca. Offlabelgebruik van medicatie ter vermindering van gedragsproblemen kan door psychiaters met voldoende expertise worden voorgeschreven. Follow-upcontroles kunnen vervolgens in de huisartspraktijk gebeuren. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2020

Bijblijven 1/2020 Naar de uitgave