Skip to main content
main-content

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2014 | Gesignaleerd | Uitgave 2/2014

Psychopraktijk 2/2014

Psycho-educatie bij psychogene niet-epileptische aanvallen

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 2/2014
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u korte signalementen van interessante bijdragen uit de (internationale) literatuur. Het centrale thema is dit keer: Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten en somatoforme stoornissen.

Samenvatting

Niet alle aanvallen wijzen op epilepsie. Soms lijdt iemand aan zogenoemde psychogene niet-epileptische aanvallen (PNEA), die kunnen lijken op alle mogelijke epileptische aanvalsverschijnselen. PNEA komt voor bij zowel volwassenen als kinderen. In gespecialiseerde epilepsiecentra blijkt ongeveer 20% van de patiënten deze aanvallen te hebben. Een deel daarvan heeft daarnaast ook epileptische aanvallen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Psychopraktijk 2/2014Naar de uitgave