Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

04-10-2016 | Artikel | Uitgave 5/2016

Neuropraxis 5/2016

Psycho-educatie bij hersenletsel

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 5/2016
Auteur:
Christophe Lafosse

Samenvatting

Een hersenaandoening heeft een impact op heel wat levensdomeinen. Vaak zijn veel van de gevolgen van een hersenaandoening niet direct zichtbaar voor de buitenwereld, wat vaak leidt tot misverstanden en verkeerde verwachtingen. Daarom is het belangrijk om patiënt en mantelzorger voor te bereiden op de realiteit op lange termijn. Binnen de neuropsychotherapeutische behandeling speelt psycho-educatie dan ook een belangrijke rol. Goede informatie over en inzicht in de gevolgen van een hersenaandoening, plus de manier waarop hiermee omgegaan kan worden, zijn zowel voor de patiënt, de familie als voor andere naastbetrokkenen zeer belangrijk. Dit artikel poogt een bijdrage te leveren aan de waarde en inhoud van psycho-educatie voor deze doelgroep.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

Neuropraxis 5/2016 Naar de uitgave