Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2011 | Journaal | Uitgave 2/2011

Huisarts en wetenschap 2/2011

Protonpompremmers in de zwangerschap

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 2/2011
Auteur:
Linda Bröker

Resumen

Reflux komt vaak voor tijdens de zwangerschap en kan veel klachten veroorzaken. Meestal helpen conservatieve maatregelen als het hoofdeinde van het bed ophogen, een glas melk drinken of vrij verkrijgbare antacida slikken, maar niet altijd. Protonpompremmers zijn effectief, maar worden wegens gebrek aan gegevens ontraden in de zwangerschap (Zweedse classificatie B1). Toch worden ze soms voorgeschreven.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2011

Huisarts en wetenschap 2/2011 Naar de uitgave

Spreekuur!

Dikke voeten