Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2011 | Richtlijnen en Protocollen | Uitgave 2/2011

Psychopraktijk 2/2011

Protocol cognitieve therapie bij sociale angst

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 2/2011
Auteur:
Dr. M.J. Voncken
Belangrijke opmerkingen
universitair docent
Een sociale-angststoornis (ook wel sociale fobie) is de meest voorkomende angststoornis. Cliënten met deze stoornis zijn bang om in sociale situaties door anderen negatief beoordeeld te worden. Vroeger werd deze problematiek wel afgedaan als ‘gewoon een beetje verlegen’. Inmiddels wordt erkend dat deze stoornis tot ernstige problemen leidt. We bespreken hier een protocol om deze stoornis te behandelen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2011

Psychopraktijk 2/2011 Naar de uitgave

Onze Correspondent

Suïcide en Samurai-eer