Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Proefschriftbespreking | Uitgave 8/2016

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 8/2016

Promotion of sustainable employability; occupational health in the meat processing industry

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 8/2016
Auteur:
Bas Sorgdrager
Belangrijke opmerkingen
Berry van Holland. Promotores: prof. dr. M.F. Reneman, prof. dr. S. Brouwer. Co-promotores: dr. R. Soer, dr. M.R. de Boer. Rijksuniversiteit Groningen, 13 april 2016.

Samenvatting

Duurzame inzetbaarheid in een zwaar beroep als werken in de vleesverwerkende industrie. Wat is daarvoor nodig? Kan bedrijfsgezondheidszorg hier een bijdrage leveren? Deze industrie wordt gekenmerkt door diverse gezondheidsrisico’s zoals hoge werkdruk, repeterende arbeid, bovenhands werk, blootstelling aan lawaai, koude en infectierisico’s, en door het optreden van beroepsziekten. Overbelastingsblessures (schouders, polsen) zijn de meest voorkomende (zie www.​beroepsziekten.​nl). De systematic review in dit proefschrift bevestigt deze risico’s en gevolgen. Bedrijfsgezondheidszorg in de vleesverwerkende industrie is letterlijk handelen op het scherpst van de snede. Voedselveiligheid is prioriteit in de sector; bedrijfseconomisch is het spannend. Meer dan de helft van de werknemers in de sector vormt de flexibele schil van de bedrijven.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2016

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 8/2016 Naar de uitgave

Special deskundigenoordeel

To agree or disagree?

Voor de praktijk

Praktijkvoorbeeld PMO