Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 8/2016

01-10-2016 | Proefschriftbespreking

Promotion of sustainable employability; occupational health in the meat processing industry

Auteur: Bas Sorgdrager

Gepubliceerd in: TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde | Uitgave 8/2016

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Duurzame inzetbaarheid in een zwaar beroep als werken in de vleesverwerkende industrie. Wat is daarvoor nodig? Kan bedrijfsgezondheidszorg hier een bijdrage leveren? Deze industrie wordt gekenmerkt door diverse gezondheidsrisico’s zoals hoge werkdruk, repeterende arbeid, bovenhands werk, blootstelling aan lawaai, koude en infectierisico’s, en door het optreden van beroepsziekten. Overbelastingsblessures (schouders, polsen) zijn de meest voorkomende (zie www.​beroepsziekten.​nl). De systematic review in dit proefschrift bevestigt deze risico’s en gevolgen. Bedrijfsgezondheidszorg in de vleesverwerkende industrie is letterlijk handelen op het scherpst van de snede. Voedselveiligheid is prioriteit in de sector; bedrijfseconomisch is het spannend. Meer dan de helft van de werknemers in de sector vormt de flexibele schil van de bedrijven.
Metagegevens
Titel
Promotion of sustainable employability; occupational health in the meat processing industry
Auteur
Bas Sorgdrager
Publicatiedatum
01-10-2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde / Uitgave 8/2016
Print ISSN: 0929-600X
Elektronisch ISSN: 1876-5858
DOI
https://doi.org/10.1007/s12498-016-0150-5

Andere artikelen Uitgave 8/2016

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 8/2016 Naar de uitgave

Hoofdredactioneel

Hoofdredactioneel