Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2015 | Uitgave 1/2015

Tandartspraktijk 1/2015

Proefopstelling in de mond

De patiënt als gids

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 1/2015
Auteur:
Dr. James Huddleston Slater
Belangrijke opmerkingen
Dr. James J.R. Huddleston Slater is tandarts-gnatholoog en heeft een algemene praktijk in het centrum van Groningen. Hij houdt zich naast de algemene tandheelkunde bezig met de diagnostiek en behandeling van patiënten met chronische orofaciale pijn.
Het techniekwerk van deze casus werd gemaakt door Pieter Beekwilder van Crown Affairs in Uffelte (Dr.).

Samenvatting

Mooi is een subjectief begrip. Over smaak valt immers niet te twisten! Maar waar het gaat om een esthetisch doel in de tandheelkunde is het wel heel aanbevelenswaard om alert op het woord ‘mooi’ te zijn. Wat de tandarts voor ogen heeft wat vorm, stand, positie, kleur betreft om de patiënt te geven waarnaar deze volgens hem/haar verlangt, kan hemelsbreed verschillen met de verwachting en/of de wensen van de patiënt. Een ultieme manier om hierover onmiskenbaar overeenstemming te kunnen krijgen tussen behandelaar en patiënt, is een proefopstelling in de mond (ook wel genoemd backwards planning).

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2015

Tandartspraktijk 1/2015 Naar de uitgave

Falende vijlen

Mislukking