Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Uitgave 8/2016

Tandartspraktijk 8/2016

Problemen met NRC?

Belang van het kind is alles overstijgend

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 8/2016
Auteur:
Dr. René Gruythuysen
Belangrijke opmerkingen
Dr. R.J.M. Gruythuysen is onderzoeker en PAOT-docent kindertandheelkunde/cariologie. Zijn aandachtsvelden in onderzoek zijn behandeling van diepe cariës en niet-restauratieve caviteitsbehandeling (NRC). Hierover publiceerde hij eerder in TP 43 casussen. Bijgaand casus 44. Thans is hij tevens begeleider van het project ‘Kindertandheelkunde’ in de mondzorgpraktijk Tandzorg.nl te Rotterdam.

Samenvatting

Jammer, want als een behandelaar problemen ondervindt met het toepassen van NRC wordt het te behandelen kind de mogelijkheid van een oorzakelijke benadering van de aangetroffen cariës onthouden. De vraag is ook of men daarmee niet in strijd met de wet handelt. In TP nr. 2 (maart) van dit jaar schreef collega Frederik Parrée een artikel over het slicen van melkelementen. Ook hij liep tegen problemen aan. De vraag is dan: ‘Wat is de oorzaak van de geconstateerde problemen?’ En in het verlengde daarvan: ‘Is er een oplossing voor de problemen? En wat zou die oplossing kunnen zijn?’
In dit artikel ga ik aan de hand van geventileerde opvattingen en citaten dieper in op de problemen waar collega Parrée tegenaan liep. Daarbij maak ik gebruik van reeds eerder gepubliceerde data en nieuw materiaal.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2016

Tandartspraktijk 8/2016 Naar de uitgave