Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

25-08-2020 | Forum | Uitgave 4/2020 Open Access

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 4/2020

Problematisch alcoholgebruik, een zorg voor de sociaal werker?

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 4/2020
Auteurs:
Linda Bolier, Els Bransen

Samenvatting

Veel sociaal werkers bespreken signalen van problematisch alcoholgebruik met hun cliënten, voelen zich daarin deskundig en werken samen met de verslavingszorg, zo laat een onlangs door ons uitgevoerde inventarisatie zien. Maar dat is misschien een iets te rooskleurig beeld, menen drie betrokken professionals die we lieten reageren op de resultaten. Er zijn al veel stappen gezet, maar er blijkt ook nog veel te winnen: richting structurele samenwerking tussen sociaal werk en verslavingszorg, en een langere beleidscyclus in het gezondheids- en welzijnsveld, zodat kennis, expertise en relaties op het gebied van problematisch alcoholgebruik behouden blijven.

Onze productaanbevelingen

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel