Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

Gepubliceerd in: Huisarts en wetenschap 6/2006

01-06-2006 | Journaal

Prikken in dikke billen

Gepubliceerd in: Huisarts en wetenschap | Uitgave 6/2006

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Extract

Intramusculaire injecties in de bil bereiken bij een belangrijk deel van de patiënten de spier niet. De standaard groene en blauwe naalden zijn niet altijd lang genoeg. In onze populatie waarin overgewicht toeneemt, leidt dit mogelijk tot minder effectieve intramusculaire gluteale injecties. Dit concludeert Nisbet in een retrospectief onderzoek waarin hij 100 volwassenen onderzocht bij wie een CT-scan van het bekken was gemaakt. 1 Met behulp van deze CT-scans bepaalde hij de afstand van het huidoppervlak tot de rand van de spier voor zowel de ventrogluteale als dorsogluteale injectieplaats (ventrale deel van m. gluteus tussen trochanter major en spina iliaca anterior superior, 2 respectievelijk bovenste-buitenste kwadrant van de bil). …

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Metagegevens
Titel
Prikken in dikke billen
Publicatiedatum
01-06-2006
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Huisarts en wetenschap / Uitgave 6/2006
Print ISSN: 0018-7070
Elektronisch ISSN: 1876-5912
DOI
https://doi.org/10.1007/BF03084769