Skip to main content
Top
Gepubliceerd in:

2000 | OriginalPaper | Hoofdstuk

1. Preventie van tand- en mondziekten

Auteur : B. Houwink

Gepubliceerd in: Preventieve tandheelkunde

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

De voedselvertering begint al in de mond. Daar moet het voedsel worden verkleind en goed met speeksel worden vermengd, zodat in de maag en in de darmen de fermenten het voedsel zo doeltreffend mogelijk kunnen voorbereiden voor de eigenlijke opname door de darm. Daarom is het goed functioneren van het gebit een voorwaarde voor een optimale spijsvertering. Een goede voeding en dus ook een goede spijsvertering is vanzelfsprekend voor iedereen van groot belang.
Literatuur
go back to reference Damoiseaux V, Molen HT van der, Kok GJ (red.). Gezondheidsvoorlichting en gedragsverandering. Assen: Van Gorcum, 1993. Damoiseaux V, Molen HT van der, Kok GJ (red.). Gezondheidsvoorlichting en gedragsverandering. Assen: Van Gorcum, 1993.
Metagegevens
Titel
Preventie van tand- en mondziekten
Auteur
B. Houwink
Copyright
2000
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9293-3_1