Skip to main content
main-content
Top

04-02-2014 | Nieuws

Wereld te winnen bij preventie van psychische aandoeningen

Bij preventie van psychische aandoeningen valt een wereld te winnen. Lees er meer over in het nieuwsbulletin Mentaal in balans van het programmakader Preventie van ZonMW.

In de online uitgave Pre Post: Mentaal in balans stellen Marian Nijsen en Hans Ormel dat er ‘Zonder geestelijke gezondheid geen lichamelijke gezondheid’ kan zijn. Filip Smit pleit voor geïntegreerde lichamelijke en geestelijke zorg, met oog voor behandeling en preventie, op een logisch moment en op een logische plek. Verder leest u over de visie van VWS op ggz, de kansen voor de jeugdsector, hoe stress werk en welzijn schaadt en dat eMental health aansluit bij dagelijks leven.

Het Preventieprogramma van ZonMW draagt bij aan het bevorderen van gezondheid en het voorkomen van ziekte. Dat gebeurt via onderzoek, het delen van kennis, het ontwikkelen en implementeren van effectieve preventiemethoden. Lees meer over het programma op de website van ZonMW

Meer lezen over preventie >>

De kracht van naasten ontsluiten, Tijdschrift voor Psychotherapie 2014/01

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.