Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

Gepubliceerd in: TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 7/2012

01-10-2012 | Spectrum

Preventie blijft investeren in gezondheid

Auteurs: Matthijs van den Berg, Casper Schoemaker

Gepubliceerd in: TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen | Uitgave 7/2012

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Extract

In het TSG Spectrum ‘Kosten en baten van preventie, een lastige analyse’ werd gediscussieerd over het rapport ‘Gezond en actief ouder worden: de maatschappelijke baten van healthy ageing onderzoek’. 1 In zijn reactie op de bijdragen over dit onderwerp springt Erik Buskens als opdrachtgever van de batenanalyse in de bres voor zijn opdrachtnemer Marc Pomp. Buskens wijst op ‘‘een fundamenteel verschil in visie ten aanzien van wat met preventie bereikt zou kunnen worden’’. Daarmee slaat hij wat ons betreft de spijker op de kop. In tegenstelling tot Pomp verwachten wij namelijk niet dat preventieve interventies én de ziektelast én de zorgkosten met eenvijfde kunnen terugbrengen. We zullen hier niet nogmaals al onze argumenten geven. We beperken ons tot één overweging; voor het overige wijzen we de lezer graag op de eerdere aflevering van Spectrum over dit thema. 2

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School half jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
1.
go back to reference Pomp M. Gezond en actief ouder worden: de maatschappelijke baten van healthy ageing onderzoek. Breda: Marc Pomp Economische Beleidsanalyse, 2012. Pomp M. Gezond en actief ouder worden: de maatschappelijke baten van healthy ageing onderzoek. Breda: Marc Pomp Economische Beleidsanalyse, 2012.
2.
go back to reference Spectrum. Kosten en baten van preventie, een lastige analyse. Tijdschr Gezondheidswet 2011;90:197-204. Spectrum. Kosten en baten van preventie, een lastige analyse. Tijdschr Gezondheidswet 2011;90:197-204.
3.
go back to reference Nationale Raad voor de Volksgezondheid. Advies inzake de versterking van de preventie in de eerstelijnszorg. Den Haag: Nationale Raad voor de Volksgezondheid, 1992. Nationale Raad voor de Volksgezondheid. Advies inzake de versterking van de preventie in de eerstelijnszorg. Den Haag: Nationale Raad voor de Volksgezondheid, 1992.
Metagegevens
Titel
Preventie blijft investeren in gezondheid
Auteurs
Matthijs van den Berg
Casper Schoemaker
Publicatiedatum
01-10-2012
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen / Uitgave 7/2012
Print ISSN: 1388-7491
Elektronisch ISSN: 1876-8776
DOI
https://doi.org/10.1007/s12508-012-0138-1