Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Online | Uitgave 6/2013

Psychopraktijk 6/2013

Preventie 2.0: suïcidepreventie via internet en sociale media

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 6/2013
Auteurs:
Kirsten Pauwels, Imke Impens, Saskia Aerts
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u bijdragen over hulpverlening en ondersteuning daarvan via de computer. Kirsten Pauwels is directeur van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding; Imke Impens (imke.impens@preventiezelfdoding.be) is stafmedewerker Preventie 2.0 en Saskia Aerts stafmedewerker bij hetzelfde Centrum.
Zelfdoding is een complex fenomeen, er is nooit één verklaring of oorzaak. Er zijn dan ook geen eenvoudige manieren om zelfdoding te voorkomen. Met het project Preventie 2.0 breidt het Centrum ter Preventie van Zelfdoding haar preventiestrategieën uit naar het internet en de sociale media. Dit artikel geeft een overzicht van de acties en resultaten van dit project.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2013

Psychopraktijk 6/2013 Naar de uitgave

Cliëntenvoorlichting

Optimistisch denken