Skip to main content
main-content

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Online | Uitgave 6/2013

Psychopraktijk 6/2013

Preventie 2.0: suïcidepreventie via internet en sociale media

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 6/2013
Auteurs:
Kirsten Pauwels, Imke Impens, Saskia Aerts
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u bijdragen over hulpverlening en ondersteuning daarvan via de computer. Kirsten Pauwels is directeur van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding; Imke Impens (imke.impens@preventiezelfdoding.be) is stafmedewerker Preventie 2.0 en Saskia Aerts stafmedewerker bij hetzelfde Centrum.
Zelfdoding is een complex fenomeen, er is nooit één verklaring of oorzaak. Er zijn dan ook geen eenvoudige manieren om zelfdoding te voorkomen. Met het project Preventie 2.0 breidt het Centrum ter Preventie van Zelfdoding haar preventiestrategieën uit naar het internet en de sociale media. Dit artikel geeft een overzicht van de acties en resultaten van dit project.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2013

Psychopraktijk 6/2013Naar de uitgave

Richtlijnen en protocollen

Van nachtmerrie tot nachtrust