Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | Internationaal | Uitgave 6/2018

Ontmoeten en verbinden
Vakblad Sociaal Werk 6/2018

Pre-bachelor voor vluchtelingstudenten

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 6/2018
Auteurs:
Patricia Rodriguez Kraan, Jolanda Berends
Belangrijke opmerkingen
Patricia Rodriguez Kraan is werkzaam als allround medewerker van de pre-bachelor binnen de Hogeschool Utrecht. Zij heeft een achtergrond in Culturele en Maatschappelijke Vorming en Interculturele Communicatie. Jolanda Berends is internationaal coördinator voor het Instituut voor Social Work aan de Hogeschool Utrecht. Daarnaast is zij leerteambegeleider binnen de pre-bachelor en verzorgt het onderdeel Kennismaking met de Nederlandse Maatschappij (KNM) binnen Hu&Hu.

Samenvatting

In februari 2016 startte Hogeschool Utrecht (HU) met de pre-bachelor: een onderwijsprogramma speciaal gericht op studenten met een vluchtelingachtergrond waarin zij zich voorbereiden op een opleiding in het Nederlands hoger onderwijs. Inmiddels zijn we drie jaar verder en blikken we terug op dit veelzijdige programma.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2018

Vakblad Sociaal Werk 6/2018 Naar de uitgave

Boeken

Boeken