Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2017 | Educatie | Uitgave 4/2017

TPO - De Praktijk 4/2017

Praten over alcohol

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 4/2017
Auteur:
Els Bransen
Belangrijke opmerkingen
Dit artikel is gebaseerd op Psychische klachten en alcohol. Handreiking voor huisarts en POHggz. Utrecht: Trimbosinstituut, 2016. De handreiking (met handige bureaukaart) is gratis te downloaden van www.​trimbos.​nl.
Met dank aan: Vera Kruse, Femke Sebrechts, Arend-Jan Veldhorst, Fanny Schilderinck, Kim Fokkens en Andre Haverkort

Samenvatting

Alcohol kan een belangrijke rol spelen in het ontstaan of voortbestaan van psychische klachten en een adequate aanpak daarvan verhinderen. Toch komen patiënten zelden met een hulpvraag over alcoholgebruik op het spreekuur en is alcohol geen veelvoorkomend gespreksonderwerp in de huisartsenzorg. De Handreiking Psychische klachten en alcohol wil dat veranderen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

TPO - De Praktijk 4/2017 Naar de uitgave

Kennisquiz

Weet je dit?

Floris column

Bravo