Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2010 | Boeken | Uitgave 8/2010

Huisarts en wetenschap 8/2010

Praktische preventie

TOH de Jongh, HGLM Grundmeijer, EH van de Lisdonk (redactie). Praktische preventie. Houten: Bohn Stafleu van Loghum, 2009. 318 pagina’s, € 26,50. ISBN 978 90 313 6325 4.

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 8/2010
Auteur:
   

Samenvatting

Doelgroep Medisch studenten, artsen in opleiding en (huis)artsen.
Inhoud De auteurs beschrijven in 25 hoofdstukken de wetenschappelijke stand van zaken op het gebied van preventie van een aantal aandoeningen. Daarnaast kijken ze welke consequenties dit heeft voor de dagelijkse praktijk van de huisarts. Naast voor de hand liggende onderwerpen als hypertensie, diabetes en maligniteiten besteden de auteurs ook aandacht aan verschillende infectieziekten en osteoporose. De redactie koos ervoor alleen somatische aandoeningen te bespreken, hoewel de preventie van psychosociale en psychiatrische problematiek voor alle praktiserende artsen van minstens evengroot belang is.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2010

Huisarts en wetenschap 8/2010 Naar de uitgave

Intermezzo

Problemen