Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

06-07-2020 | Beschouwing | Uitgave 8/2020

Huisarts en wetenschap 8/2020

Praktische aanbevelingen voor de diagnostiek van een TIA

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 8/2020
Auteurs:
Faas Dolmans, Frans Rutten
Belangrijke opmerkingen
Dolmans LS, Rutten FH. Praktische aanbevelingen voor de diagnostiek van een TIA. Huisarts Wet 2020;63(8): 30-2. DOI:10.1007/s12445-020-0788-1.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Een TIA is een belangrijk waarschuwingssignaal voor een herseninfarct, dus een snelle diagnose is belangrijk. Belangrijker nog is direct een plaatjesremmer voor te schrijven bij het vermoeden van een TIA. Er zijn nog geen betrouwbare biomarkers beschikbaar, maar er is wel een behoorlijk accurate klinische beslisregel in ontwikkeling die eventueel ook bruikbaar kan zijn voor huisartsen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2020

Huisarts en wetenschap 8/2020 Naar de uitgave

Kennistoets

Delay bij TIA