Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2014 | de toekomst | Uitgave 2/2014

Vakblad Sociaal Werk 2/2014

Positioneren en profileren

De toekomst van maatschappelijk werk in een sociaal gevoelige tijd

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 2/2014
Auteur:
Hans Van Ewijk
Belangrijke opmerkingen
Dit artikel is een bewerking van mijn lezing op het symposium van de Haagse Hogeschool over de toekomst van het maatschappelijk werk, op 13 februari 2014.
Hans van Ewijk is bijzonder hoogleraar Grondslagen van het maatschappelijk werk aan de Universiteit voor Humanistiek, ingesteld door de Marie Kamphuis Stichting. Daarnaast is hij gasthoogleraar aan de Tartu Universiteit in Estland.

Samenvatting

De toekomst van het maatschappelijk werk is nauwelijks te voorspellen. We staan aan het begin van grote transities in het sociale domein. Hoe gemeenten dat gaan inrichten en wat beklijft, is koffiedik kijken. Een ding is me duidelijk: het komt erop aan dat we het sociaal werk stevig positioneren en profileren en dat we ons positief verbinden met de lokale, sociale opgave.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Vakblad Sociaal Werk 2/2014 Naar de uitgave

Wetten en regels

Adolescentenstrafrecht