Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2019 | Redactioneel ten geleide | Uitgave 8/2019

Bijblijven 8/2019

Positieve Gezondheid

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 8/2019
Auteur:
Betty Meyboom-de Jong
In 2000 is door de psychologen Martin Seligman, bekend van zijn onderzoek naar depressie en aangeleerde hulpeloosheid, en Mihaly Csikszentmihalyi, bekend van het begrip flow, het concept positieve psychologie gelanceerd. Zij gaven aan dat positieve psychologie over drie onderwerpen gaat: (1) positieve ervaringen die mensen kunnen hebben, zoals geluk, hoop en liefde, (2) positieve eigenschappen, zoals vitaliteit, doorzettingsvermogen en wijsheid, en (3) positieve instituties oftewel manieren waarop instellingen een positief verschil kunnen maken binnen de maatschappij. De positieve psychologie wordt daarmee gezien als een uitbreiding op de 'traditionele' psychologie, die primair gericht is op het ontdekken en genezen van psychische problemen. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2019

Bijblijven 8/2019 Naar de uitgave