Skip to main content
Top

2021 | OriginalPaper | Hoofdstuk

7. Plan voor organisatiebeleid rondom agressie

Auteur : Ronald Geelen

Gepubliceerd in: Het signaleringsplan in de zorg voor kwetsbare ouderen bij dementie

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Een signaleringsplan is een simpel, kinderlijk eenvoudig uitziend instrument voor concrete problemen op de werkvloer. Bij organisatiebeleid denk je eerder aan overstijgende, abstracte zaken. Laat het signaleringsplan nu ook bruikbaar zijn om het organisatiebeleid rondom probleemgedrag niet alleen in kaart te brengen, maar ook te controleren op volledigheid. Wat krijgt de aandacht en wat niet? Zijn er blinde vlekken? Waaraan moet meer inspanning worden gegeven? Dit hoofdstuk neemt daarin de proef op de som.
Literatuur
go back to reference Geelen, R. (2011). Genoeg van agressie. Veiligheidscoach mini-pocket. Zoetermeer: Regioplus. Geelen, R. (2011). Genoeg van agressie. Veiligheidscoach mini-pocket. Zoetermeer: Regioplus.
go back to reference Douwes, M., Van den Heuvel, S., & Sonneveld, H. (2008). Het grote gevaar van de zorg. Overzicht van arbeidsrisico’s van en maatregelen voor verpleegkundigen en verzorgenden. Hoofddorp: TNO. Douwes, M., Van den Heuvel, S., & Sonneveld, H. (2008). Het grote gevaar van de zorg. Overzicht van arbeidsrisico’s van en maatregelen voor verpleegkundigen en verzorgenden. Hoofddorp: TNO.
go back to reference Expertisecentrum VPT (2013). Agressie diagnose model. Den Haag: Expertisecentrum VPT. Expertisecentrum VPT (2013). Agressie diagnose model. Den Haag: Expertisecentrum VPT.
go back to reference Doel: overzicht bieden voor alle instanties in de zorg; zodat informatie, tips, kennis en links kunnen worden uitgewisseld over het werken in de zorg en de omgang met agressie in de zorg. Doel: overzicht bieden voor alle instanties in de zorg; zodat informatie, tips, kennis en links kunnen worden uitgewisseld over het werken in de zorg en de omgang met agressie in de zorg.
go back to reference Het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) is gericht op problemen die zo complex zijn dat de eigen zorgverleners deze niet meer kunnen oplossen. Het CCE geeft consultaties in alle sectoren van langdurige zorg, en beschikt hiervoor over uiteenlopende consulenten. Het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) is gericht op problemen die zo complex zijn dat de eigen zorgverleners deze niet meer kunnen oplossen. Het CCE geeft consultaties in alle sectoren van langdurige zorg, en beschikt hiervoor over uiteenlopende consulenten.
go back to reference Website van Zorg voor Beter, een initiatief van het ministerie van VWS, biedt een platform en actieve inbreng ten aanzien van uiteenlopende projecten rondom zorgverbetering. Één daarvan is de aanpak van probleemgedrag in zorginstellingen. Website van Zorg voor Beter, een initiatief van het ministerie van VWS, biedt een platform en actieve inbreng ten aanzien van uiteenlopende projecten rondom zorgverbetering. Één daarvan is de aanpak van probleemgedrag in zorginstellingen.
go back to reference Site van het Trimbos Instituut met (onder meer) een uitgebreid overzicht van meetinstrumenten binnen de psychiatrie. Site van het Trimbos Instituut met (onder meer) een uitgebreid overzicht van meetinstrumenten binnen de psychiatrie.
go back to reference Site met artikelen om agressie af te reageren Site met artikelen om agressie af te reageren
go back to reference De dader betaalt: websites over schade verhalen De dader betaalt: websites over schade verhalen
go back to reference Helpdesk Veilige Publieke Taak (VPT), website van het project VPT Helpdesk Veilige Publieke Taak (VPT), website van het project VPT
go back to reference Website van de overheid met de meest uiteenlopende informatie, ook rondom veiligheid, agressie en schade verhalen Website van de overheid met de meest uiteenlopende informatie, ook rondom veiligheid, agressie en schade verhalen
go back to reference Website van de politie met algemene en specifieke informatie over uiteenlopende onderwerpen. Website van de politie met algemene en specifieke informatie over uiteenlopende onderwerpen.
Metagegevens
Titel
Plan voor organisatiebeleid rondom agressie
Auteur
Ronald Geelen
Copyright
2021
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-2588-7_7