Skip to main content
Top

12-02-2015 | Nieuws

Pilot online behandeling fysiotherapie

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Honderd fysiotherapiepraktijken doen mee aan een pilot om patiënten te behandelen met online ondersteuning. Met behulp van het online platform HelloFysio kunnen de fysiotherapeuten hun patiënten op afstand behandelen. De online ondersteuning en behandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraars ONVZ en a.s.r.

Met HelloFysio kunnen fysiotherapeuten hun patiënten op afstand behandelen en aan de hand van 250 instructiefilmpjes uitleg geven over oefeningen. Daarnaast krijgen patiënten via de app afspraakherinneringen en kunnen ze online vervolgafspraken maken met hun fysiotherapeut. Ook kunnen patiënten op elk moment hun voortgang en behandelschema bekijken.

 

ONVZ en a.s.r. gaan in de pilot de eenmalige aanschafkosten van de HelloFysio-software vergoeden aan de honderd deelnemende praktijken. Deze praktijken krijgen tevens een gratis workshop om de werking van de applicatie onder de knie te krijgen. Naast de aansluitkosten is er ook een vergoeding voor de therapeuten voor online ondersteuning en behandeling, wat invoering van de app voor de praktijk kostenneutraal maakt. ONVZ en a.s.r. vergoeden het gebruik van de app voor alle patiënten, of die nu via ONVZ en a.s.r. verzekerd zijn of niet.

 

Op deze manier willen ONVZ en a.s.r. een bijdrage leveren om e-health-toepassingen in de zorg toegankelijk te maken en zo een bijdrage te leveren aan de eigen regie van patiënten in de zorg te stimuleren.

 

Bron: Nationale Zorggids
Beeld: Fotolia

 

Lees ook het eerder gepubliceerde artikel Innovatieve fysiotherapiepraktijken zijn welkom op FysioActueel.

 

Meer artikelen over fysiotherapie: Algemeen.

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.