Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2016 | Reacties van lezers | Uitgave 5/2016

Tandartspraktijk 5/2016

Pijnstilling in de mondzorg

Veilig toepassen van paracetamol en nsaid’s in de praktijk

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 5/2016
Auteur:
Arie Booij
Belangrijke opmerkingen
Arie Booij is als kaakchirurg werkzaam in Zwolle, Hattem en Hoogeveen. Hij studeerde tandheelkunde (ACTA 1997) en geneeskunde (doctoraal VU, 1999) en rondde in 2005 zijn opleiding tot kaakchirurg af (UMC Groningen). Sinds 2007 werkt hij samen met zes collega-kaakchirurgen in de maatschap kaakchirurgen Zwolle. Hij interesseert zich in het bijzonder voor traumatologie, complexe implantologie, chirurgie bij OSASpatiënten en orthognatische chirurgie.

Samenvatting

Pijnklachten in en rond de mond komen veelvuldig voor. Mondzorgverleners zullen dan ook regelmatig pijn medicamenteus behandelen. Het voorschrijven van pijnstillers of het adviseren over het gebruik van pijnmedicatie moet derhalve goed en verantwoord gebeuren. Als eenvoudig analgeticum zijn paracetamol en ibuprofen een goede eerste keus. Doorgaans kunnen met deze eenvoudig middelen pijnklachten in de mond adequaat bestreden worden. De bijwerkingen zijn beperkt en het aantal contra-indicaties en interacties met andere medicijnen is te overzien.

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

Tandartspraktijk 5/2016 Naar de uitgave