Skip to main content
main-content
Top

19-02-2014 | Nieuws

Online tool biedt therapeut inzicht in therapietrouw

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Zodra de patiënt het pand verlaat, kan de fysiotherapeut niet meer zien of de meegegeven oefeningen worden uitgevoerd. Dat kan beter, bijvoorbeeld met de nieuwe online tool Physitrack. De software biedt thuis-oefenprogramma’s en dient ook voor het bijhouden van de therapietrouw.

Physitrack werd ontwikkeld door Nathan Skwortsow en Jill Thomson. Skwortsow geniet in Nederland bekendheid als oprichter van onder meer datingsite Lexa.nl en de website Kamernet.nl, waar huisvesting wordt aangeboden. Thomson traint onder meer atleten.

 

Oefenprogramma’s
De software die ze nu voor fysiotherapeuten ontwikkelden draait op verschillende platformen. Er zijn verschillende oefenprogramma’s opgenomen, waarbij de oefening wordt voorgedaan in een video. Zo wordt de patiënt gestimuleerd om de oefeningen uit te voeren. Het is ook mogelijk om de een oefenagenda aan te maken, zodat de patiënt ziet wanneer hij wat moet doen. Tegelijk biedt de software de fysiotherapeut inzicht in de therapietrouw. Zo verzamelt de software informatie of de oefening is uitgevoerd en of de oefening bijvoorbeeld is afgemaakt. Daarnaast kunnen patiënten via de app informatie terugkoppelen over bijvoorbeeld de pijnbeleving.

 

Nederlandse versie
De applicatie is nu nog in het Engels. Volgens Skwortsow hebben inmiddels 150 Nederlandse fysiotherapeuten interesse getoond. “Voldoende om medio maart een geheel Nederlandse versie te lanceren”, zegt hij via mail.

 

Gebruik van de software is niet aan abonnementskosten gebonden. Deelnemende therapeuten worden per gebruikte oefening aangeslagen. Op de site adviseert Physitrack om de kosten vervolgens – naar eigen goeddunken – te verhalen op de patiënt. Overigens biedt het bedrijf een gratis proefperiode van een maand.

 

Bron: FysioActueel.nl

 

Nieuw

Aan het BSL Fysiotherapeut Totaal-abonnement zijn recentelijk bijna 80 nieuwe video’s toegevoegd voor de fysiotherapeut over (onderzoek van) het bewegingsapparaat. Met specifieke testen van onder andere knie, voet, wervelkolom, schouder, elleboog en neurologisch onderzoek.

 

Meer artikelen over fysiotherapie: Algemeen.

Auteur(s): Daan Marselis Beeld: Physitrack

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.