Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

15-11-2017 | Uitgave 9/2017

Bijblijven 9/2017

Phimosis

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 9/2017
Auteur:
MD, PhD, FEAPU Prof. dr. Tom P. V. M. de Jong

Samenvatting

De voorhuid is vaak onderwerp van gesprek bij mannelijke zuigelingen in de eerste lijn. De boodschap is dat als er geen klachten zijn er geen reden is om er aandacht aan te besteden. Bij recidiverende balanitiden of bij hinderlijk balloneren en sproeien kan behandeld worden met corticoïd crème gecombineerd met oefenen met terugtrekken. Een strikt medische indicatie voor besnijdenis bestaat feitelijk nauwelijks en besnijdenis kent een hoog percentage aan complicaties, met name meatusstenose op langere termijn. Wanneer toch geopereerd moet worden, is een verruimingsplastiek van de voorhuid een betere en minder ingrijpende ingreep.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2017

Bijblijven 9/2017 Naar de uitgave

OriginalPaper

Enuresis nocturna