Skip to main content
main-content
Top

16-05-2011 | Nieuws

Peter Koopman Award uitgereikt

Sociaal psychiatrisch verpleegkundige L�on Berkenbosch heeft vandaag de Peter Koopman Award gekregen. Hij krijgt de prijs vanwege zijn voortrekkersrol in de GGZ.

De Peter Koopman Award werd uitgereikt op het symposium ‘Dé ggz-verpleegkundige…welke bedoel je?’. Het was de eerste keer dat deze prijs werd uitgereikt.

Verpleegkundige Peter Koopman was van 1998 tot 2001 voorzitter van de AVVV, voorloper van V&VN, en was ook ruim 20 jaar als directeur bij Dimence in Deventer.

Léon Berkenbosch toonde zich blij met de award. "Ik hoop te bereiken dat verpleegkundigen laten zien en horen wat ze kunnen en doen. Dan komt er zeker een dag dat verpleegkunde wordt gezien als een kunde en niet als een vanzelfsprekendheid."

Berkenbosch zet zich onder meer in voor de ontwikkeling van internethulpverlening en geeft workshops voor de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie.

Geheel onverwacht werd ook nog een publicatieprijs uitgereikt aan Peter Goossens, verpleegkundig specialist ggz. Hij kreeg deze prijs vanwege zijn indrukwekkende publicaties over onderwerpen die gerelateerd zijn aan de (professionele) vormen van dienstverlening binnen Dimence.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.