Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

12-10-2015 | Uitgave 8/2015

Bijblijven 8/2015

Persoonsgerichte zorg – perspectief van een huisarts I

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 8/2015
Auteur:
Drs. A.M.G.M.F. Hoevenaars

Samenvatting

Huisarts Hoevenaars uit Uden werkt sinds vijf jaar met persoonsgerichte zorg. Hierbij staat de persoon centraal en niet de chronische ziekte. Hij ziet deze benadering als de enige manier om patiënten écht te helpen. Bij persoonsgerichte zorg draait het volgens hem om de samenwerking tussen de arts en de patiënt en om verantwoordelijkheid nemen. De arts wordt begeleider van de patiënt, die zelf zijn doelen formuleert. Voor zorgverleners betekent dit een andere manier van werken. Hoevenaars merkt dat de patiënt zich met persoonsgerichte zorg serieuzer genomen voelt en dat artsen meer plezier in het werk hebben. Hij verwacht dat persoonsgerichte zorg op termijn een betere kwaliteit van zorg, minder complicaties en een betere kwaliteit van leven voor de patiënt oplevert.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2015

Bijblijven 8/2015 Naar de uitgave