Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

07-02-2019 | Nieuws | Uitgave 3/2019

Huisarts en wetenschap 3/2019

Persoonsgericht onderzoek naar relatie darmmicrobioom en chronische klachten

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 3/2019
Auteurs:
Kathelijne Dik, Anje te Velde
Belangrijke opmerkingen
Dik K, Te Velde AA. Persoonsgericht onderzoek naar relatie darmmicrobioom en chronische klachten. Huisarts Wet 2019;62(3):67. DOI:10.1007/s12445-0029-7.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven. www.​mdog.​nl.

Samenvatting

Wat voor de ene patiënt wel werkt, werkt voor de andere patiënt niet, dat merken we vaak in de spreekkamer. Dit punt blijft vaak onderbelicht in klassieke RCT’s waarbij onderzoekers naar de gemiddelde effecten kijken en niet naar de variatie tussen patiënten. In een nieuw Amsterdams onderzoek gebeurt dat wel. De onderzoekers bekijken de invloed van de individuele darmflora op darmklachten en vermoeidheid bij patiënten met een chronische ziekte.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2019

Huisarts en wetenschap 3/2019 Naar de uitgave

Redactioneel

Kaderhuisartsen

Nieuws

Nieuws