Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Nascholing | Uitgave 1/2014

TPO - De Praktijk 1/2014

Perifeer arterieel vaatlijden

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 1/2014
Auteurs:
Andrew Oostindjer, Aafke Snoeijen
Belangrijke opmerkingen

Auteursgegevens

Huisartsenpraktijk Oostindjer, Zilverschoon 153, 7577 BW, Oldenzaal: Andrew Oostindjer, kaderhuisarts harten vaatziekten; Huisartsenpraktijk Lienderweg, Lienderweg 38, 5721 CM, Asten: Aafke Snoeijen, kaderhuisarts hart- en vaatziekten.
Correspondentie: huisartsendeessen@ezorg.nl.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets gemeld.

Samenvatting

In 2014 verschijnt de nieuw NHG-Standaard Perifeer arterieel vaatlijden. Dit artikel biedt alvast een voorproefje van de nieuwste inzichten uit die richtlijn. Perifeer arterieel vaatlijden (PAV) is een belemmering van de doorstroming van het bloed in de vaten van en naar de onderste extremiteiten, dus in het stroomgebied van de beide arteriae iliacae communes (de gemeenschappelijke heupslagaders). PAV is een uiting van algehele atherosclerose (zie de NHG-Standaard Cardiovasculair risicomanagement).

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

TPO - De Praktijk 1/2014 Naar de uitgave

Lezen / kijken / zoeken

Patiëntgericht communiceren