Skip to main content
main-content
Top

19-02-2015 | Nieuws

Perfecte samenwerking

Blog van Lieneke Steverink-Jorna voor www.bsl.nl.

Het samenwerken met deze tandarts en zijn assistenten verloopt echt super gladjes. We zorgen samen dat mijn agenda vol staat. Ik plan zoveel mogelijk mijn patiënten zelf in, maar hij zorgt voor de verwijzingen. De assistenten nemen de telefoon aan en staan mijn patiënten keurig bij de balie te woord. De tandarts scoort keurig de dpsi bij elke controle en bekijkt grondig de mondhygiëne. Hij geeft zelf ook instructies en als de patiënten niet netjes doen wat hij zegt, stuurt hij ze genadeloos naar mij, de mondhygiënist. Als ik het voor elkaar krijg dat ze wel netjes gaan tandenstokeren moppert hij wel eens: “Hoe komt het dat jij ze zo ver krijgt en ik niet? Ik heb het ze toch ook al tien keer verteld!” Maar zonder zijn hulp was het mij waarschijnlijk ook niet gelukt. Als mijn patiënten toch stiekem de flossdraad pakken in plaats van de door mij aangeraden ragers zegt hij: “U moet wel luisteren naar het laatste advies van de mondhygiënist. Zij heeft er veel verstand van. Ze heeft jaren gestudeerd, weet u. Het resultaat zal prachtig zijn!”

 

Ik krijg zoveel vertrouwen van deze man. Echt heel fijn. Andersom ook hoor. Ik hemel hem regelmatig op bij mijn patiënten. “Goh, die pocket heeft hij goed gezien. Dat ziet niet elke tandarts hoor! Hij heeft u keurig op tijd verwezen.” Als ik patiënten doorverwezen krijg voor initieel dan hoef ik ze nauwelijks nog te vertellen hoe de vork in de steel zit. Dat werkt bijzonder prettig want eigenlijk zijn de patiënten het altijd eens met het behandelplan. Ze weten hoe belangrijk het is om de parodontitis goed aan te pakken. De tandarts moedigt ze ook aan om op tijd voor de nazorg te komen. Als ze netjes komen krijgen ze veel complimenten van mij en van de tandarts. De tandarts vertelt dat ik het heel mooi heb gereinigd en ik vertel dat ik niet de enige was die huisgehouden heeft.

 

Soms vertel ik iets aan mijn patiënt wat ik zie in de mond en vervolgens zegt hij dat de tandarts precies hetzelfde zei. We liggen zo mooi op een lijn! We zijn een perfecte match en dat is echt heel bijzonder. We zijn beide super kritisch en niet heel snel blij met een resultaat. Ik weet dat hij mijn werk in de gaten houdt en dat werkt heel motiverend.

 

Ik heb een keer gewaagd om zijn praktijk te verlaten omdat ik elders beter dacht te krijgen. Maar ik ben na een tijdje maar weer snel naar mijn vertrouwende honk gekomen toen ik hoorde dat de ‘nieuwe’ mondhygiënist wegging. Gelukkig was zei een prima mondhygiënist en kon ik het in het oude ritme weer oppakken. Wat nou het geheim is? Gewoon elkaar respecteren in elkaars kennis en kunde en het beste willen voor de patiënt. Eigenlijk heel simpel!

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.