Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2010 | Uitgave 11/2010

Tandartspraktijk 11/2010

Pech voor Elmo?

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 11/2010
Auteur:
Dr. R.J.M. Gruythuysen
Belangrijke opmerkingen
onderzoeker en PAOT-docent kindertandheelkunde/cariologie. Het accent ligt daarbij op verantwoorde, kindvriendelijke, terughoudende cariësbehandeling. Zijn aandachtsvelden in onderzoek zijn: behandeling van diepe cariës en niet-restauratieve caviteitsbehandeling (NRC). Daarnaast is hij betrokken bij de landelijke richtlijnontwikkeling in de kindertandheelkunde. Bijgaand aflevering 25 over zijn aanpak in de kindertandheelkunde.

Abstract

Niet-restauratieve caviteitsbehandeling (NRC) is een behandelconcept waarvan alle onderdelen essentieel zijn voor het welslagen van de aanpak. Deze casus laat vooral zien wat het belang is van een bij voorkeur geschréven informed consent. Duidelijk wordt tevens dat het somsmoeilijk is het verloop van het cariësproces in een enkel element te voorspellen. De observatie strekt zich uit over een periode van 16 maanden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2010

Tandartspraktijk 11/2010 Naar de uitgave

TANDARTS IN DE PRAKTIJK

Ervaring opdoen

SELECTIEF

ORTHODONTIE