Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | Van de redactie | Uitgave 5/2009

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 5/2009

Patiëntveiligheid implementeren

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 5/2009
Auteur:
Hester Vermeulen

Samenvatting

In het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice wordt jaarlijks aandacht besteed aan veiligheid (NTvEBP 2008-1 en 2007-1). Dat is niet voor niks. Uit onderzoeken blijkt dat in de Verenigde Staten elk jaar naar schatting 44.000 tot 98.000 mensen onnodig overlijden ten gevolge van fouten. Volgens de Volkskrant (2007) overlijden jaarlijks in Nederland naar schatting tussen de 1.500 en 6.000 mensen. Ook op de site van het Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging (LEVV) wordt gemeld dat naar schatting per jaar onnodig circa 1.735 mensen in zorginstellingen in Nederland overlijden. De getallen lopen uiteen, maar duidelijk is dat het een probleem van grote omvang is waaraan iets gedaan dient te worden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2009

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 5/2009 Naar de uitgave

Begrippenlijst

Begrippenlijst

Boeken

Boeken