Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Artikel | Uitgave 1/2014

Psychopraktijk 1/2014

Patiëntgericht communiceren, wat en waarom?

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 1/2014
Auteur:
Drs. Remke van Staveren
Belangrijke opmerkingen
Drs. R. van Staveren is zelfstandig gevestigd psychiater (vanstaverenexpertise@gmail.com).
Deze bijdrage is gedeeltelijk ontleend aan hoofdstuk 1 en 10 uit: Staveren R van (2013) Patiëntgericht communiceren in de ggz. Utrecht: de Tijdstroom.
Patiëntgericht communiceren staat volop in de belangstelling. Terecht. Het biedt een efficiënte, effectieve en prettige samenwerking met de patiënt. De verantwoordelijkheid wordt gedeeld. Dat vergroot de zelfredzaamheid van de patiënt, wat - zeker op termijn - positieve gezondheidseffecten oplevert.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Psychopraktijk 1/2014 Naar de uitgave

Redactioneel

Redactioneel

Cliëntenvoorlichting

Scheiding en stress